IQ icon

Almere City FC de data diepte in met Remiqz

17 July 2018
Vanaf komend seizoen is Remiqz de nieuwe datapartner van Almere City FC. De samenwerking met Remiqz past naadloos in de filosofie van de club om innovatief en vernieuwend te zijn.

Een team van data-analisten gaat Almere City FC met objectieve informatie ondersteunen bij het maken van allerlei beslissingen, variërend van sportieve, financiële tot algemene vraagstukken. Daarmee wordt Almere City FC de eerste volledig data gedreven betaald voetbalorganisatie van Nederland.

De club kan gebruik maken van data in de breedste zin van het woord. ,,Wij gaan bijvoorbeeld met trainer Michele Santoni aan de slag om tactische keuzes te vertalen in met data onderbouwde argumenten”, verduidelijkt Alexander Schram, manager Data Science bij Remiqz.

,,Op een hoger niveau helpen we de technisch directeur met zijn selectiemanagement. We brengen bijvoorbeeld op basis van gegevens uit de afgelopen elf seizoenen de criteria in kaart waaraan de selectie moet voldoen in termen van kwantiteit en kwaliteit, om de kans om de sportieve doelstellingen te behalen te maximaliseren. Als laatste kan het bestuur een beroep op ons doen aangaande bijvoorbeeld bepaalde stadionvraagstukken, zoals waar de club momenteel zijn fans vandaan haalt en waar dus nog kansen liggen. Hiermee ondersteunt Remiqz alle onderdelen binnen Almere City FC en de relaties ertussen.”

Robert Slijk, directeur Remiqz,  kijkt uit naar de samenwerking met Almere City FC. ,,Wij verwachten de club te kunnen helpen met het realiseren van de sportieve doelstellingen, wat uiteindelijk moet resulteren in promotie naar de Eredivisie.”

Algemeen directeur John Bes is verheugd met het partnership. ,,Het mag duidelijk zijn dat we verder vooruit willen met de club en dan is het noodzakelijk om onze ambities zo goed mogelijk te onderbouwen. Met de kennis van Remiqz aan onze zijde is de kans dat wij de juiste keuzes maken op weg naar ons doel simpelweg groter.”

Bron artikel en foto: Almere City

http://almerecity.nl/ac_content_v2/nieuws/detail_sectie/nieuws/9050/almere-city-fc-de-data-diepte-met-remiqz