IQ icon

Hoe Remiqz peperdure voetbaltransfers onderbouwt met data

24 February 2017
Harde data en een algoritme om de transferwaarde van voetballers mee vast te stellen. Met dat concept wil startup van de week Remiqz de voetbalwereld opschudden.
Remiqz Robert

Wat is Remiqz?

Zou Manchester United in de zomer van het afgelopen jaar 110 miljoen euro voor Paul Pogba hebben betaald, als ze de beschikking hadden gehad over Remiqz? Lastig te zeggen. Feit is dat transfers in het moderne voetbal voor een belangrijke deel gebaseerd zijn op de onderbuik van trainers en de invloed die makelaars spelen. Dat kan anders, dacht Robert Slijk. Eerlijker, transparanter vooral. Zijn platform Remiqz berekent op basis van data de marktwaarde van de ruim 40.000 spelers die op dit moment bij Europese profclubs voetballen.

“Remiqz staat voor het remixen van spelers op basis van voetbalintelligentie, waarbij we gebruik maken van alle data die over voetballers beschikbaar is. En dat is heel veel”, vertelt oprichter Robert Slijk. “De tool heeft meer dan 180.000 wedstrijden geanalyseerd en met die informatie bepaalt een algoritme wat de toegevoegde waarde zal zijn van een speler voor een elftal.”

Lees hier het hele artikel op Sprout:
https://www.sprout.nl/artikel/startups/hoe-remiqz-peperdure-voetbaltransfers-onderbouwt-met-data