IQ icon

Voetbal BI-platform Remiqz krijgt half miljoen

6 April 2017
Remiqz, een ontwikkelaar van een big-data-platform voor de waardebepaling van spelers in het betaald voetbal, krijgt een investering van ruim een half miljoen euro. Het geld komt van een groep internationale ondernemers die affiniteit met de voetbalsport zegt te hebben. Remiqz is opgericht door sportadviesbureau Hypercube en SAP-partner The Next View.
4196966

De big-data-startup uit Amsterdam steekt het geld onder andere in de doorontwikkeling van het platform, dat inzichtelijk maakt wat de sportieve en financiële impact van een transfer is. Remiqz maakt gebruik van SAP Sports Technology, waarbij het ook een algoritme heeft ontwikkeld. Het business-intelligence (bi)-platform van Remiqz berekent de actuele marktwaarde en toekomstige waardeontwikkeling van alle spelers die uitkomen in Europese voetbalcompetities.

Dat doet het aan de hand van talloze datapunten, zoals informatie uit alle gespeelde wedstrijden, een schat aan gegevens van partners en de manier waarop de salarissen van spelers zich per land ontwikkelen.

Bekijk het artikel op Computable.nl.